in Bitcoin

Bitcoin’s Prijscorrelatie met Gold Hits Nieuwe All-Time High

Bitcoin’s marktcorrelatie met goud heeft een recordhoogte bereikt, waardoor de crypto-asset wordt geprezen om zijn store-of-value-potentieel.

Volgens een tweet gepubliceerd door professionele data analytics en crypto trading services firma Skew, heeft bitcoin’s één maand durende correlatie met goud een all-time high bereikt. Het bedrijf rapporteerde dat de correlatie de „store-of-value narratief“ van de bitcoin ondersteunt en een geschikt alternatief is voor het inflatie-gevoelige fiat.
Charles Edwards, de oprichter van de digitale activa-algotransfer The Capriole Fund, weergaloppeerde het sentiment dat bitcoin als „digitaal goud“ te voorschijn kwam. Volgens Edwards, heeft de BTC-Gold correlatie de neiging om te pieken tijdens periodes van marktrisico’s, bijna een verdubbeling voor bitcoin’s all-time highs.
Ondanks het positieve sentiment ten aanzien van de bitcoin als een opslagplaats van waarde, wees Edward er ook snel op dat goud de prijs van de bitcoin zou kunnen beïnvloeden.

Volgens Edwards, dompelde de prijs van de bitcoin 5 procent op 11 augustus in lock-step met de prijs van goud, dat een duik in de waarde onderging.
Edwards waarschuwde ook dat de wereldeconomieën door de kapitaalinjectie van triljoenen werden gesteund, en concludeerde dat de markt alleen door „de drukpers“ bij elkaar werd gehouden.