in Bitcoin

Roger Ver voor Bitcoin ABC: steek er een vork in, je bent klaar

Nu Bitcoin Cash in november weer klaar staat om te splitsen, maakt de BCH-gemeenschap zich op om de strijd aan te gaan over het merk Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash-boegbeeld Roger Ver heeft dramatisch aangekondigd dat Bitcoin ABC en zijn hoofdontwikkelaar Amaury Sechet „op 15 november wegkomen van #BitcoinCash“

Dat is niet helemaal wat er gebeurt. De post suggereert eigenlijk dat de gebroken BCH-gemeenschap het zal uitvechten over welke vork het ‚Bitcoin Cash‘-merk mag claimen – Bitcoin ABC of een nieuwe rivaal Bitcoin Cash Node (BCHN). Het geschil gaat over de ‚coinbase-regel‘ van ABC die 8% van alle nieuw gedolven BCH in november naar een ontwikkelingsfonds zou leiden.

De tweet van Ver kwam als reactie op het uploaden van de nieuwste 0.22.1-release van Bitcoin ABC, die de coinbase-regel op 15 november activeert.

Sommige Bitcoin Cash-gebruikers aan beide kanten verwelkomen de vork als een kans om het netwerk van hun rivalen te zuiveren, met CoinText CTO Vin Armania die tweette:

Andere BCH-aanhangers zijn bang dat een derde kettingbreuk onherstelbare schade aan BCH zal toebrengen, waarbij Twitter-gebruiker ‚aiyadt‘ antwoordt op Ver:

Realiseer je je wel dat een splitsing $ BCH uit de top 10 zou kunnen schoppen, toch?

Volgens Coin.Dance vertegenwoordigen de 126 knooppunten van BCHN precies 10% van de 1260 knooppunten van het Bitcoin Cash-netwerk, terwijl Bitcoin ABC 42% van het netwerk vertegenwoordigt met 533.

De implementatie van Bitcoin Unlimited (BU) (die zich uitbreidt op het Bitcoin XT-protocol) is echter ook in strijd met de coinbase-regel en heeft momenteel het grootste aandeel met 565 nodes of 44%. Als het zich inzet voor BCHN, zou dat ertoe leiden dat een kleine meerderheid van 54% van de BCHN-knooppunten de upgrade van november afwijzen – en mogelijk het merk Bitcoin Cash behouden.

Amaury Sechet betwijfelde of BU en BCHN in staat zouden zijn om een ​​meerderheid van het netwerk te delen. „Het aantal knooppunten is heel gemakkelijk te vervalsen“, zei hij, en merkte op dat „een groot aantal BU-knooppunten elke keer synchroon wordt bijgewerkt, dus het is waarschijnlijk dezelfde entiteit.“

Afwijzend beschreef Sechet Bitcoin Unlimited als „een afvalcontainer“ die voorheen segwit2x en Bitcoin SV ondersteunde, eraan toevoegend dat „BCHN en BU al begonnen zijn met vechten.“

„Ik ben blij dat dit hele clusterf ** k op de een of andere manier achterblijft“