in Bitcoin

Zeldzaamste Pepe – ‚belangrijkste NFT in de kunstgeschiedenis‘ – wordt verkocht voor 205 ETH

Met meer dan $ 300 miljoen uitgegeven aan NFT’s dit jaar, is het geen verrassing dat een van de zeldzaamste Pepe NFT’s „Homer Pepe“ zojuist van eigenaar is veranderd voor $ 320.000.

De zeldzaamste Pepe van allemaal, „Homer Pepe“, is volgens eigenaar Peter Kell verkocht voor 205 ETH ($ 320.000).

De unieke kaart toont een morph tussen Simpsons-personage Homer en de beruchte Pepe The Frog

Pepe is een cartoonkikker gemaakt door kunstenaar Matt Furie en heeft talloze memes op internet geïnspireerd, waaronder Rare Pepes, een van de eerste kunstexperimenten op blockchain.

De Homer Pepe is een door de gebruiker gegenereerde kaart van het Rare Pepe-verzamelplatform, ontwikkeld door Joe Looney in 2016 en tentoongesteld op het Rare Art Labs Digital Art Festival in 2018. De kaart werd door Kell verworven tijdens de allereerste live veiling voor blockchain-kunst voor $ 38.500 – naar verluidt de hoogste prijs voor een niet-vervangbare token, of NFT, op dat moment. Het kunstwerk was onlangs ook te zien in de bekroonde documentaire „Feels Good Man“ van het Sundance Film Festival. Volgens het officiële Twitter-account van de documentaire werd de kaart verkocht voor meer dan de kosten om de hele film te maken.

De nieuwe eigenaar, TokenAngels , lijkt te accumuleren honderden andere NFT’s in de serie, en haastte zich op te halen de meest gewaardeerde ene na het nieuws gekomen was voor het grijpen.

„Ik moest haastig een paar punks verkopen“, legde TokenAngels uit, verwijzend naar CryptoPunks. „Het was voor veel minder dan ze waard waren, maar het was zo belangrijk om het geld bij elkaar te krijgen om de transactie op tijd te doen!“. Joe Looney trad op als escrow voor de verkoop.

De bekende kunstenaar Matt Kane, dit jaar geëerd in Cointelegraph’s Top 100, had eerder een eerbetoon gemaakt aan Homer Pepe en zijn tweet erover vestigde de aandacht op het feit dat Kell het origineel wilde verkopen

Kane zei: „Ik zie HOMERPEPE als de belangrijkste NFT in de kunstgeschiedenis, omdat de verkoop van de krantenkoppen in 2018 zoveel van de oorspronkelijke cryptokunstenaars beïnvloedde om te geloven dat we onze kunst aan het werk konden zetten door zowel een markt als een geloof rond deze nieuwe technologie op te bouwen. . “

NFT’s hebben dit jaar over het algemeen een explosieve groei doorgemaakt met meer dan $ 300 miljoen aan verkopen in de eerste twee maanden. Alex Atallah , mede-oprichter en chief technology officer van OpenSea, verklaarde eerder deze week dat de markt met meer dan 7.000% is gegroeid ten opzichte van vorig jaar:

“Na de daling van @ 3LAU gisteravond, passeerde de Ethereum NFT-markt in februari $ 300 miljoen. Dat is 7450% groei ten opzichte van vorig jaar, ”zei hij op 1 maart.